Tájékoztató: Minden amit tudnod kell a MOMENTUM Projektről

2015 óta több mint 2,4 millió 18-35 év közötti harmadik országbeli érkezett az EU-ba. A nők e népesség 45,6%-át teszik ki, és számos társadalmi kihívással szembesülnek a migráns és női mivoltukból adódó hátrányok miatt.

A MOMENTUM csökkenti az akadályokat és lebontja a szolgáltatásnyújtás gátjait, hogy mindenki számára egyenlő és tisztességes lehetőségeket biztosítson. A releváns politikai, oktatási és társadalmi érdekeltek összefogásával elősegítjük a kollektív és inkluzív problémamegoldást, miközben értékes ismereteket osztunk meg egymással.

A 24 hónapos program 2022. januári elindítása óta hihetetlenül sok munka történt. Partnereinkkel együtt mélyreható kutatást végeztünk a szakképzéshez való hozzáférés és a munkaerőpiac akadályairól, amelyekkel a fiatal migráns nőknek szembe kell nézniük. Azt is feltérképeztük, hogy milyen szintű az együttműködés a kulcsfontosságú érdekelt felek között. Az Euricse vezette ezt a projektet, és az összes meglátást a kutatási eredményekről szóló jelentésünkben tettük közzé.

Büszkén jelentjük be, hogy jelenleg 25 részvételi műhelyt indítunk, amelyeknek 60 kulcsfontosságú érdekelt fél ad otthont öt európai országban - Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Magyarországon. Ezek a műhelyalkalmak a több érdekelt fél együttműködésének új módjait hozzák létre, amelyek segítik a harmadik országbeli nők integrált szolgáltatásokhoz és a munkaerőpiachoz való hozzáférését.

2023-ban folytatjuk ezt az együttműködő utat, hogy egy jobb, hozzáférhetőbb és együttműködőbb társadalmat építsünk. Ami a politikaformálást illeti, februárban Brüsszelben találkozót szervezünk, hogy megvitassuk, hogyan lehet kézzelfogható előrelépést elérni. Márciusban az együttműködésen alapuló meglátásainkat és tapasztalatainkat fogjuk felhasználni a helyi ökoszisztémák létrehozásához és kiépítéséhez. Végül pedig áprilisban elindítjuk a harmadik országbeli nők számára tervezett képzési programokat, hogy segítsük őket teljes potenciáljuk kibontakoztatásában. Itt az ideje, hogy áthidaljuk az akadályokat, és az élet minden területén megerősítsük a nőket!

Töltse le a MOMENTUM Projekt Tájékoztatót, hogy vizuális áttekintést kapjon mindarról, amit elértünk, és mindarról, ami az új évben várható!

Íme néhány kiemelkedő adat:

Previous
Previous

Tapasztalataim Európában - Ara Noguera

Next
Next

Momentum Projekt | Főbb kutatási eredmények